Boekentip: Betekenisvolle werkrelaties

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 20:24
Foto van het boek Betekenisvolle Werkrelaties, met op de voorkant een cartoon over een vrouw die iets anders zegt dan ze denkt.

Heb jij soms ook wel eens dat je in een samenwerking op je heel veel bereikt en vol energie samenwerkt, terwijl het de andere keer heel stroef gaat? En dat het dan lastig is om te bepalen waar dat door komt? Of dat je een goed gesprek hebt gehad maar er later niks terecht komt van de afspraken die je hebt gemaakt?

 

Wil je meer grip op dit soort situaties, en betere relaties op je werk?

 

Lees dan dit boek eens: Betekenisvolle werkrelaties (geschreven door Ina Ahuis)

 

Dit prettig leesbare boek geeft je veel inzicht in hoe je werkrelaties kunt verbeteren, met voorbeelden en oefeningen. Want goede relaties maken of breken je werk!

 

Ahuis gaat uit van frames: als je in een eenzijdig frame zit (ik OF jij), kijk je te veel naar jezelf en probeer je elkaar te overtuigen. Terwijl je in een meerzijdig frame (ik EN jij) open staat voor elkaar en samen constructief en gelijkwaardig werk aan nieuwe ideeën.

 

In het boek wordt duidelijk uitgewerkt hoe die frames werken en hoe je ze toe kunt passen. Er staan veel herkenbare voorbeelden in. Door het boek heen loopt een fictief voorbeeld over Jacob en Julia, geïllustreerd met striptekeningen van Barbara Stok.  Ze laten zien hoe gesprekken soms gaan: je zegt het een, maar denkt het ander.

 

Stap voor stapt legt Ina uit hoe deze situaties werken en geeft je handvatten om je gesprekken en relaties te verbeteren.

 

Het boek is een aanrader voor iedereen die meer grip wil hebben op werkrelaties. Veel leesplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.